De VNG houdt vanaf 16 mei tot en met 2 juni een reeks van vijf startwebinars voor nieuwe én ervaren raadsleden en bestuurders. In de webinars komen de belangrijkste gemeentelijke beleidsterreinen en actuele ontwikkelingen aan de orde en legt de VNG uit wat zij voor raadsleden en bestuurders kan betekenen.

Hoe zorgen gemeenten voor 1 miljoen extra woningen? Hoe pakken we het stuur bij de voortrazende digitalisering? Hoe voorkomen we dat kwetsbare inwoners wegzakken in schulden en armoede? Wat is nodig om de gemeentelijke financiën op orde te krijgen? Hoe maken gemeenten effectief een vuist tegen ondermijning?

Onder meer deze prangende vragen komen aan bod tijdens de webinars. Zij zijn dan ook bedoeld als hulp bij een goede start voor alle nieuwe en ervaren raadsleden, wethouders, burgemeesters, gemeentesecretarissen en griffiers. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Programma
Het programma ziet er als volgt uit:

  • Maandag 16 mei, Lokale democratie, bestuur en veiligheid – met Pieter Jeroense, plaatsvervangend algemeen directeur VNG.
  • Vrijdag 20 mei, Informatiesamenleving – met Nathan Ducastel, directeur Beleid Informatiesamenleving VNG.
  • Maandag 23 mei, Financiën en verhouding tussen gemeenten en rijk – met Leonard Geluk, algemeen directeur VNG.
  • Woensdag 1 juni, Inclusieve Samenleving – met Ali Rabarison, directeur Beleid Inclusieve Samenleving VNG.
  • Donderdag 2 juni, Fysieke Leefomgeving – met Albert Vermuë, directeur Beleid Leefomgeving

De webinars zijn steeds van 15.30 uur tot 16.30 uur, de deelname is gratis.

Aanmelden
Klik op de link voor uw aanmelding:

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.