Programma

Tijdens het  het Voorjaarscongres van de VNG Utrecht op vrijdag 17 juni aanstaande krijgt u het volgende programma gepresenteerd:

 • 09.00 – 09.45 uur: Inloop
 • 09.45 – 09.50 uur: Welkom door Maarten Divendal, burgemeester van De Ronde Venen en voorzitter van de VNG Utrecht
 • 09.45 – 10.00 uur: Algemene Ledenvergadering van de VNG Utrecht
 • 10.00 – 10.30 uur: Bijdrage Luuk Heijlman, hoofd concernstaf van de VNG, over Haagse actualiteiten, een vooruitblik op de ALV van de VNG op woensdag 29 juni a.s. en wat de VNG de komende vier jaren betekent voor de gemeenten, ook in de richting van het kabinet plus de beantwoording van vragen met de zaal
 • 10.30 – 11.15 uur: Pauze
 • 11.15 – 12.55 uur: Inleiding en interview met:
  Albertine van Vliet over de aanpak van een nieuwe bestuurscultuur en politiek-bestuurlijke samenwerking binnen en buiten de gemeente.
  Albertine van Vliet – Kuiper is waarnemend dijkgraaf van het Waterschap Amstel, Gooi en Vecht. Zij heeft ruime ervaring in het binnenlands bestuur en was dijkgraaf van het Waterschap Veluwe, burgemeester van Amersfoort en waarnemend burgemeester in een aantal gemeenten.
  Margriet Oostveen over samenwerking met de samenleving. Hoe wordt samenwerking vormgegeven en houden we dat vast?
  Margriet Oostveen verhuisde in 2015 als redacteur/columnist van NRC naar de Volkskrant om daar de ‘verslaggeverscolumn’ op te zetten: een dagelijkse mengvorm van reportage en column op pagina 9, die graag laat zien hoe onbekende Nederlanders zichzelf en elkaar overeind houden achter wetten, regelgeving en onderzoeksnota’s.
 • 12.55 – 13.00 uur: Afsluiting door Maarten Divendal
 • 13.00 – 13.45 uur: Lunch
 • 13.45 – 15.15 uur:  Middagprogramma: Boottocht over de Vinkeveense Plassen waarbij op informele manier de diverse uitdagingen van het plassengebied aan de orde komen.

Enkele verzoeken vooraf:

 1. Als u voorafgaand aan congres bijzondere voorbeelden hebt in het kader van het congres wilt u deze dan melden aan het secretariaat van de VNG Utrecht (secretariaat@vngutrecht.nl)?
 2. Mocht u vragen hebben over bepaalde beleidsterreinen of het werk en de inzet van de landelijke VNG, bijvoorbeeld over de komende ALV van de VNG in Hoorn op woensdag 29 juni a.s., wilt u deze dan ook vooraf doorgeven?