Welkom in De Ronde Venen

Beste mensen,

Graag nodig ik u uit voor het voorjaarscongres van de VNG Utrecht. Zoals het er naar uit ziet zullen dan inmiddels de meeste colleges in hun nieuwe samenstelling aan het werk zijn. Het Voorjaarscongres biedt een interessant programma, tegelijkertijd is er voldoende ruimte voor informele contacten. Raadsleden, wethouders, burgemeesters, gemeentesecretarissen en griffiers, allemaal van harte welkom.

Dat geldt zowel voor de ervaren rotten onder ons, als voor de nieuwkomers in de politieke, bestuurlijke arena. Gemeenschappelijk bindt ons dat we aan het begin staan van de nieuwe bestuursperiode, we hebben onze eigen ideeën en ambities voor de komende vier jaar en willen die graag waarmaken. Dat alles in het besef dat je dat niet in je eentje voor elkaar krijgt: samenwerking met anderen is essentieel. Dat willen we graag, maar de vraag is hoe doe je dat op een plezierige en effectieve manier.

Twee sprekers, één vanuit het ‘bestuurlijke circuit’ en één als een ‘deskundige waarnemer’ van daarbuiten, reflecteren in het programma op onze rol als lokale bestuurder. Voorafgaand aan dit inhoudelijke deel is er ruimte om de landelijke actualiteiten vanuit de VNG en het rijk te bespreken: hieruit wordt duidelijk waar onze ruimte ligt of welke belemmeringen we nog moeten wegnemen.

Ik heb het genoegen u als burgemeester van de gastgemeente (én als voorzitter van de VNG Utrecht) te mogen verwelkomen. En dat op één van de mooie plekjes binnen onze gemeente: aan de Vinkeveens Plassen. Voor de liefhebbers is er aansluitend op het congres een (kort) facultatief programma. U krijgt de gelegenheid mee te gaan varen op de Vinkeveense Plassen en aanschouwend te zien hoe mooi dit gebied is en tegelijk te horen hoe binnen een nieuw bestemmingsplan natuur en recreatie beide een plek moeten krijgen.

Meldt u aan. Tot vrijdag 17 juni.

Maarten Divendal
Burgemeester De Ronde Venen