Welkom in Baarn

Langs de meanderende Eem in het noordelijk deel van de provincie Utrecht, op het snijvlak van de bosrijke Utrechtse Heuvelrug en de weidse polders van het Eemland, vormt Baarn een gemeente en gemeenschap waar Baarnaars trots op zijn.

Baarn kenmerkt zich door een dorps karakter gecombineerd met een mondaine – zelfs vorstelijke – statuur door de nabijheid en goede bereikbaarheid van de Randstad en de historische verbondenheid met de Koninklijke familie. De fraaie locaties die wij als gastgemeente van het najaarscongres aanbieden – Kasteel Groeneveld en Paleis Soestdijk – getuigen hier ook van.

Baarnaars en ‘Barinezen’ (de geboren en getogen Baarnaars) hebben het wat hun woon- en leefomgeving betreft over het algemeen goed naar hun zin. De gemeente mag zich verheugen op een grote betrokkenheid van inwoners. Baarn koestert een rijk verenigingsleven – onder meer op het gebied van cultuur en sport – gesteund door vele vrijwilligers, wat zorgt voor allerlei sociale verbanden. Ook kent de gemeente vele voorzieningen die zich kunnen meten met die van grotere gemeenten. Het bedrijfsleven toont zich lokaal betrokken en werkt op allerlei gebieden goed samen. Het gevarieerde winkelaanbod trekt ook veel mensen uit de regio naar Baarn.

Als burgemeester van Baarn heet ik u van harte welkom in onze gemeente. Ik hoop op een interessante congresdag, waar u veel van opsteekt. En ik nodig u van harte uit om in de nabije toekomst ook de vele andere parels van ‘Vorstelijk Baarn’ te bezoeken. Kijk ter inspiratie op www.vorstelijkbaarn.nl.

Mark Röell
Burgemeester van Baarn