De provincie Utrecht telt 9 bibliotheken met samen ongeveer 70 vestigingen en servicepunten. Zij vormen een provinciaal netwerk dat gezamenlijk optrekt in de vernieuwing van de bibliotheek met innovatieve projecten, zoals het toepassen van CRM-inzichten op de relaties met leden en bezoekers van bibliotheken.

Op het gebied van Bibliotheek Automatisering wordt door BiSC gewerkt aan standaardisering van systemen. Het Utrechts netwerk wisselt ook onderling de anderhalf miljoen items die zij in collectie hebben uit. BiSC voert voor dit interbibliothecair leenverkeer (IBL) de logistiek en het transport uit.

Het provinciale netwerk is dus van cruciaal belang in het goed functioneren van alle bibliotheken in Utrecht. Maar BiSC gaat inmiddels verder dan de provinciegrens. Door samenwerking met de bibliotheekorganisaties in andere provincies worden investeringen in vernieuwing en innovatie gedeeld en dus uiteindelijk geld bespaard.

Maar ook landelijk maakt de samenwerking de bibliotheken sterker. Daarom doet BiSC ook veel in SPN-verband, bijvoorbeeld met het project WegWijzer. En worden intensieve werkrelaties met de Koninklijke Bibliotheek onderhouden.

Bezoek de website voor meer informatie: www.biscutrecht.nl.

Deze video geeft een toelichting op het Informatiepunt Digitale Overheid bij de Bibliotheek:

Deze video geeft een korte uitleg van het Bibliotheekconventant 2020-2023:

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.