Informatie

Laura de Graaff nieuwe gemeentesecretaris van Lopik

0

Het college van burgemeester en wethouders van Lopik heeft Laura de Graaff benoemd tot  gemeentesecretaris/algemeen directeur. Ze treedt in dienst op woensdag 1 mei 2024 en volgt Femmy Jonker op, die op 1 april 2022 als interim-gemeentesecretaris van start ging. De Graaff, nu nog programmamanager bij de gemeente Vijfheerenlanden, kijkt er naar uit om in Lopik aan de slag te gaan. “De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest aan de andere kant van de Lek. Eerst in de Alblasserwaard bij de gemeente Molenlanden en daarna bij de gemeente Vijfheerenlanden. Vergelijkbaar zijn onder andere de fraaie polderlandschappen die ik ook in…

Bijeenkomst Wethoudersvereniging en VNG Utrecht

0

Fatsoenlijk lokaal bestuur vereist enerzijds responsief en behoorlijk bestuur en anderzijds serieuze tegenmacht. “Daar zijn wethouders mede verantwoordelijk voor”, aldus Julien van Ostaaijen, universitair docent bestuurskunde aan de Universiteit van Tilburg en lector recht en veiligheid aan de Avans Hogeschool. Van Ostaaijen was een van de sprekers op de Wethoudersbijeenkomst van de Wethoudersvereniging en de VNG Utrecht, die vrijdag 9 februari werd gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis in Houten. Burgemeester Gilbert Isabella gaf daar het startschot voor een informatieve bijeenkomst over het vak van wethouder. Volgens Isabella staan wethouders voor een behoorlijk aantal opgaven. “Dan helpt het om…

Corry van Rhee-Oud Ammerveld waarnemend burgemeester van Rhenen

0

Corry van Rhee-Oud Ammerveld treedt op 12 februari aan als waarnemend burgemeester van Rhenen. De benoeming volgt op het vertrek van Hans van der Pas, die in maart start als burgemeester van Maashorst. Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft Corry van Rhee-Oud Ammerveld beëdigd als waarnemend burgemeester van Rhenen. Dit gebeurde op het Utrechtse provinciehuis. Van Rhee-Oud Ammerveld (67) was eerder waarnemend-burgemeester in Beuningen, Druten, Scherpenzeel en West Maas en Waal. Tussen 2009 en 2017 was ze wethouder in Tiel. In diezelfde gemeente was ze eerder ook gemeenteraadslid.

Daan Vermeulen aan de slag als wethouder Houten

0

Daan Vermeulen is 25 januari 2024 beëdigd als  wethouder in de gemeente Houten. Hij is de opvolger van Sander Bos op die adjunct-directeur is geworden bij NFO, de Nederlandse Fruittelers Organisatie. Vermeulen stond op de kieslijst voor de VVD bij de Tweede Kamerverkiezingen in november 2023 en werd begin januari voorgedragen door de VVD-fractie in Houten. Hij was op dat moment arts Infectieziektebestrijding bij de GGD regio Utrecht (GGDrU) en in opleiding tot arts maatschappij en gezondheid. Omroep Houten had in het kader van zijn installatie een kort interview met Vermeulen.

Roy Luca stapt van Zeist over naar Woerden

0

Roy Luca is 25 januari 2024 geinstalleerd als wethouder in Woerden. Hij is de opvolger van Ad de Regt en neemt zitting het college namens Lijst van der Does (LvdD). Luca, die daarvoor in Zeist actief was als raadslid en oud-wethouder, heeft voorlopig verkeer en openbare ruimte in portefeulle gekregen.  Hij nam op 23 januari afscheid als raadslid in Zeist. Zijn raadszetel is ingenomen door  Tijmen Visser. Bekijk hier het interview dat Slotstad RTV met Luca had over zijn vertrek uit Zeist.

1 2 3 61