Iris Meerts is formeel geïnstalleerd als burgemeester van Wijk bij Duurstede. In een overvolle raadszaal legde zij de verklaring en belofte af in handen van de Utrechtse Commissaris van de Koning Hans Oosters van de Provincie Utrecht. 

In haar installatiespeech verklaarde Smeets het geluk te hebben gehad om bij een aantal burgemeesters in de keuken te mogen kijken, onder andere bij burgemeester Maarten Divendal van De Ronde Venen, tevens voorzitter van de VNG Utrecht. “Zij leerden mij dat eigenwijsheid, gedrevenheid en karakter niet nadelig hoeven te zijn, maar dat ze – mits juist gedoseerd – extra kleur en verbinding kunnen brengen. Het was voor mij (niet-kleurloos als ik ben) een grote opluchting om dit te ontdekken.”

De nieuwe burgemeester gaf aan vooral ook te willen samenwerken: “Ook bestuurlijk kunnen we het niet alleen. Grote vraagstukken als de energietransitie en het behoud van de aarde voor toekomstige generaties vergen een grote inspanning en daadkracht van ons allemaal. We moeten het samen doen.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.