De VNG zoekt kandidaten voor in totaal 34 vacatures in het VNG-bestuur en in verschillende VNG- commissies (inclusief colleges), waaronder de vacatures van voorzitter van de commissie Zorg, Jeugd & Onderwijs en voorzitter van de commissie Raadsleden & Griffiers. Men kan zich kandidaat stellen tot uiterlijk woensdag 10 april aanstaande, vóór 12.00 uur.

U kunt zich kandidaat stellen tot uiterlijk woensdag 10 april aanstaande vóór 12.00 uur via de website governance.vng.nl. Hier kunt u ook aangeven naar welke vacature(s) uw belangstelling uitgaat.

Als u zich kandidaat gesteld hebt wilt u dat dan ook per mail kenbaar maken bij het bestuur van de VNG Utrecht (via p.bannink@vngutrecht.nl)? Wilt u daarbij ook uw motivering toevoegen en aangeven wat u denkt te kunnen betekenen voor uw collega’s in de provincie Utrecht? Dit vergemakkelijkt de aanbeveling die het bestuur mag uitbrengen. Bij voorbaat hartelijk dank daarvoor.

De selectie van kandidaten vindt plaats door de Voordrachtscommissie, onder voorzitterschap van René Verhulst, burgemeester Ede, die per vacature één kandidaat selecteert. De kandidaten worden uiterlijk 22 mei bekend gemaakt aan de leden. Op dat moment wordt ook de mogelijkheid geopend om tegenkandidaten te stellen. In de ALV van 26 juni 2024 spreken de leden zich uit over de kandidaten op de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie en eventuele tegenkandidaten.

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.