De VNG zoekt kandidaten voor in totaal 13 vacatures in het VNG bestuur en in verschillende VNG commissies (inclusief colleges). Men kan zich kandidaat stellen tot uiterlijk woensdag 2 oktober 2019, 12.00 uur.

Het vertrek van Udo Kock als wethouder in Amsterdam maakt dat er een vacature is voor het voorzitterschap van de commissie Financiën, en daarmee ook voor het lidmaatschap van het bestuur.

Andere vacatures die zijn ontstaan betreffen het bestuur (1 vacature), de commissies Financiën (2 vacatures), Bestuur & Veiligheid (2 vacatures), Informatiesamenleving (1 vacature) en Participatie, Schuldhulpverlening & Integratie (2 vacatures), en de colleges voor Arbeidszaken (3 vacatures) en van Dienstverleningszaken (1 vacature).

Aanmelding voor een van de vacatures is mogelijk tot woensdag  2 oktober, 12.00 uur.  De adviescommissie governance (voorzitter Paul Depla) selecteert vervolgens per vacature één kandidaat. De kandidaten op deze enkelvoudige voordracht van de adviescommissie worden uiterlijk 25 oktober a.s. bekend gemaakt aan de leden. Op dat moment wordt ook de mogelijkheid geopend om tegenkandidaten te stellen.

In de Buitengewone ALV van 29 november a.s. spreken de leden zich uit over de kandidaten op de enkelvoudige voordracht van de adviescommissie en eventuele tegenkandidaten.

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.