Kees Diepeveen, oud-wethouder van Utrecht en voormalig bestuurslid van de VNG Utrecht, gaat de provincie Utrecht verlaten. In een afscheidsinterview met duic.nl verklapt hij terug te kregen naar Amsterdam. Toch heeft Utrecht wel degelijk zijn hart gestolen, aldus Diepeveen.

Diepeveen begon zijn Utrechts wethouderschap in 2015 en heeft sindsdien de nodige complexe dossiers voorbij zien komen, waarin hij ook op de nodige kritiek stuitte. Maar: “Dat hoort er nu eenmaal bij, ik vind het niet moeilijk om daarmee om te gaan. Het kan je juist ook scherp houden. Juist als lokale bestuurder sta je dichtbij de bewoners dus ben je ook veel in gesprek met elkaar, en daar hoort ook kritiek bij.”

Diepeveen is ondertussen 62 jaar. “Ik heb het besluit zo’n driekwart jaar geleden heel weloverwogen genomen. Afscheid nemen is ook een beetje doodgaan en nu het afscheid daadwerkelijk daar is ga je er natuurlijk nog eens goed over nadenken. Het is ontzettend mooi en dankbaar werk en bijdragen aan de publieke zaak vind ik prachtig om te doen. Maar ik wil ook nog wat anders doen en het is tijd om het stokje over te dragen aan de opvolgers.”

Wat Diepeveen precies gaat doen, weet hij nog niet. Eén ding verklapt hij desgevraagd wel, hij gaat Utrecht verlaten. “Onze kinderen en kleinkinderen wonen in Amsterdam. Mijn vrouw en ik verhuizen weer terug naar Amsterdam zodat we dicht bij onze familie kunnen zijn. Maar ik neem Utrecht met mij mee, met alle ervaringen en vriendschappen die ik hier heb opgedaan.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.