In de provincie Utrecht behalen GroenLinks en VVD allebei 8 zetels. GroenLinks is de grootste partij geworden met 4.711 meer stemmen dan de VVD. Nieuwkomer Forum voor Democratie (FvD) is met 6 zetels de derde partij geworden.

Dat blijkt uit de definitieve uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen, zoals het Centraal Stembureau die maandag 25 maart 2019 bekend heeft gemaakt.

Alle zittende partijen blijven zitting houden in Provinciale Staten van Utrecht. Het politieke landschap wijzigt echter wel met de komst van FvD (6 zetels) en DENK (1 zetel). Voor het overige zijn de zetels als volgt verdeeld: D66 en CDA 5 zetels, PvdA en ChristenUnie 4 zetels, PVV, SP en Partij voor de Dieren behalen 2 zetels, SGP en 50PLUS 1 zetel. U26 Gemeenten komt niet in de Staten.

Bram van Ojik, voormalig fractievoorzitter van GroenLinks in de Tweede Kamer, is aangezocht als informateur. Hij onderzoekt de komende tijd de mogelijkheden voor een nieuwe coalitie en zal uiterlijk 12 april zijn eindrapport presenteren.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.