De VNG roept alle gemeenten op een bestuurlijk vertegenwoordiger naar Den Haag af te vaardigen, voor het bijwonen van de begrotingsbehandeling Jeugd in de Tweede Kamer van maandag 18 november aanstaande. De VNG Utrecht onderschrijft de actie.

De actie volgt op brandbrieven waarin gemeenten en hun provinciale afdelingen aangeven dat de financiële tekorten in het sociaal domein, in het bijzonder op jeugd, niet meer kunnen worden opgevangen in de gemeentelijke begrotingen. Deze tekorten leiden noodgedwongen ook tot bezuinigingen op andere voorzieningen, zoals bibliotheken, zwembaden, et cetera. Er zijn per direct meer middelen nodig voor de zorg voor het groeiende aantal jeugdige cliënten en die middelen moeten structureel beschikbaar worden gesteld.

Deelnemende bestuurders verzamelen zich maandag vanaf half negen in het stadhuis van Den Haag. Het algemeen overleg vindt in de Tweede Kamer plaats om 10.00 uur. De actie wordt om half een afgesloten met een gezamenlijke lunch op het Haagse stadhuis.

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.