Inwoners van de provincie Utrecht kunnen weer kandidaten voordragen voor de Bakhuis-Woltersprijs 2022. De prijs geeft erkenning aan een persoon die zich in de provincie volop inzet voor de maatschappij en voor vrouwenemancipatie in het bijzonder.

Lineke Maat, toenmalig directeur van de stichting Taal Doet Meer, verdiende vorig jaar de Bakhuis-Woltersprijs tijdens de allereerste uitreiking. De stichting zet zich samen met honderden vrijwilligers in voor Utrechters die minder taalvaardig zijn.

“De Bakhuis-Woltersprijs gaf mij de mogelijkheid om deze thematiek onder de aandacht te brengen”, zegt Lineke. Als jurylid mag zij nu meebepalen wie dit jaar de prijs verdient. “Dat mag ook iemand zijn die achter de schermen heel veel werk verricht. Het zou heel mooi zijn als we die mensen dankzij deze prijs in beeld krijgen.”

Via www.bakhuiswoltersprijs.nl kunnen tot en met zondag 6 februari kandidaten worden voorgedragen. Een jury, onder leiding van voorzitter Devika Partiman van de stichting Stem op een Vrouw, zal uit alle inzendingen drie personen nomineren en een winnaar kiezen. De uitreiking van de Bakhuis-Woltersprijs is op 8 maart, Internationale Vrouwendag, tijdens een speciale uitzending bij RTV Utrecht.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.