Wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh van Amersfoort is verkozen tot de Beste Lokale Bestuurder van 2023. Deze verkiezing wordt gehouden door vaktijdschrift Binnenlands Bestuur in samenwerking met onderzoeksbureau Necker.

Aboyaakoub-Akkouh wordt door stemmers omschreven als daadkrachtig, deskundig en eerlijk. Ook wordt gewaardeerd om haar toegankelijkheid en het feit dat zij veel werk maakt van een goed contact met inwoners. Met name haar inspanningen op het gebied van jongeren en armoedebestrijding oogstten lof.

De titel Beste Bestuurder van een kleine gemeente gaat dit jaar naar burgemeester Erica van Lente van de gemeente Dalfsen. Beste Jonge Bestuurder is Arjen van Drunen, wethouder in Breda.

Voor de verkiezing benaderde onderzoeksbureau Necker alle lokale bestuurders, politici, griffiers en secretarissen. In de eerste ronde gaven zij aan wie zij vonden uitblinken in het afgelopen jaar en waarom. In de tweede ronde konden de stemmers voor de titel Beste Lokale Bestuurder kiezen uit dertien genomineerden.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.