Na Lot van Hooijdonk, die twee jaar achter elkaar won, is nu de Utrechtse wethouder Maarten van Ooijen verkozen tot Beste Jonge Bestuurder in de verkiezing Beste Lokale Bestuurder van vakblad Binnenlands Bestuur.

De prijsuitreiking vond vandaag plaats in Theater Het Speelhuis in Helmond. Het was de tiende keer dat de verkiezing Beste Lokale Bestuurder door Binnenlands Bestuur werd gehouden. In het kader van de verkiezingen benaderde onderzoeksbureau Necker van Naem alle lokale bestuurders en politici in Nederland. Dat leverde een kleine duizend nominaties op. In totaal brachtten 12.703 bestuurders en ambtenaren hun stem uit.

Beste Bestuurder werd Wobine Buijs, burgemeester van Oss, die werd geprezen voor haar optreden tijdens en na het ongeval met een Stint op een spoorwegovergang. Wethouder Van Ooijen won de titel van beste jonge bestuurder vanwege zijn kennis van organisaties en belangenbehartigers en inhoudelijke kennis op zijn portefeuilles, waaronder maatschappelijke ondersteuning, welzijn, asiel en immigratie.

Zijn reactie op twitter:


 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.