Voor het uitvoeren en realiseren van de grote maatschappelijke opgaven zijn gemeenten, waterschappen en de provincie belangrijke samenwerkingspartners van elkaar. De provincie ontvangt signalen dat er zorgen zijn over de uitvoering van maatschappelijke opgaven. Reden voor een nadere verkenning van de uitvoeringskracht en samenwerking binnen de provincie.

Gezien ontwikkelingen als de toename van taken en verantwoordelijkheden, financiële onzekerheid, krapte op de arbeidsmarkt en de beweging in de samenleving (inwoners zijn niet altijd overtuigd dat de politiek in staat is de problemen op te lossen) is het niet gek als de uitvoeringskracht in sommige gevallen onder druk staat. De provincie wil een goede samenwerkingspartner zijn en heeft een (gedeelde) verantwoordelijkheid in de kwaliteit van het openbaar bestuur. Daarom start Gedeputeerde Staten een verkenning naar de uitvoeringskracht en samenwerking binnen de provincie.

Op basis van interviews door een extern bureau bij gemeenten, waterschappen, provincie en regio’s hoopt GS zicht te krijgen op wat de belangrijkste maatschappelijke opgaven zijn, waar partners in de samenwerking tegenaanlopen bij het uitvoeren en realiseren van deze opgaven en wat er speelt bij de samenwerkingen die daarvoor zijn aangegaan. Aan de hand van deze inzichten bekijkt de provincie of het nodig en gewenst is om gezamenlijk aan de slag te gaan om tot versterking van de uitvoeringskracht te kunnen komen. Gemeenten kunnen via onderstaande link doorgeven welke bestuurder en directielid beschikbaar zijn om deel te nemen aan een interview.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.