Wethouder Ad de Regt van Woerden heeft besloten zijn functie neer te leggen. Hij stopt per 25 januari 2024. Dan is de eerste vergadering van de gemeenteraad in het nieuwe jaar. De Regt ervaart het wethouderschap in toenemende mate als een te zware fysieke belasting.

Op de gemeentelijke website stelt De Regt: “Ik ben altijd voluit gegaan voor dit prachtige en eervolle ambt van wethouder, zeker in ons mooie Woerden. Maar het wethouderschap vraagt ook veel. Je moet er bijna 24/7 stáán. Ik wil voorkomen dat me dat niet meer lukt. Daar wil ik geen genoegen mee nemen. Niet voor Woerden en niet voor mezelf.”

Drs. Ad de Regt (66) is wethouder Openbare Ruimte, Bodem en Water, Natuur en Milieu, Landelijk gebied, Verkeer en Mobiliteit, Erfgoed en Archeologie, Vastgoed en Grondbedrijf en Regionale Samenwerking. Op het moment van aftreden is hij bijna drie jaar wethouder in Woerden geweest. Gedeeltelijk tijdens de vorige bestuursperiode. Eerder was hij wethouder in IJsselstein en in Oudewater. Ook vervulde hij diverse functies als bestuurder, toezichthouder, mediator en adviseur in het openbaar bestuur, de zorg, het onderwijs en de cultuursector.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.