Gemeentesecretaris Astrid van de Klift, tevens bestuurslid en secretaris/penningmeester van de VNG Utrecht, vertrekt per 1 april 2021 uit Veenendaal. Zij wordt directeur en plaatsvervangend  gemeentesecretaris van Nijmegen.

Astrid van de Klift heeft 17,5 jaar bij de gemeente Veenendaal gewerkt, waarvan de laatste negen jaar als algemeen directeur/gemeentesecretaris. “Ik ga de gemeente, de medewerkers van onze organisatie en iedereen die hierbij betrokken is, met pijn in mijn hart verlaten”, zo reageert zij op de website van Veenendaal. “De kans om in een prachtige stad als Nijmegen te werken met nieuwe uitdagingen, is een mooi en passend vervolg van mijn loopbaan.”

Burgemeester Gert-Jan Kats betreurt het vertrek van Van de Klift: “Het is voor de gemeentelijke organisatie van Veenendaal spijtig dat Astrid bij ons vertrekt. Zij heeft zich de afgelopen jaren met toewijding, betrokkenheid en veel energie ingezet voor onze organisatie en de Veenendaalse samenleving. Astrid is een ervaren en bekwame professional die de ambtelijke organisatie op een voortreffelijke wijze heeft geleid. Ik feliciteer haar met de nieuwe functie in Nijmegen en wens haar daar alle succes en plezier toe.”

Met het vertrek van Van de Klift uit de provincie Utrecht ontstaat ook een vacature in het dagelijks bestuur van de VNG Utrecht. Over de invulling daarvan volgt te zijner tijd nader bericht.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.