De provincie Utrecht reikt dit jaar voor het eerst de Bakhuis Wolters prijs uit. De prijs is bestemd voor een vrouw die zich zichtbaar, voor of achter de schermen heeft ingezet voor de maatschappij en voor de emancipatie van de vrouw in het bijzonder. Kandidaten kunnen tot 11 februari worden voorgedragen.

De Bakhuis Wolters prijs is in maart 2020 in het leven geroepen. Naamgever is mevrouw H.B. Bakhuis-Wolters, de eerste vrouw in Provinciale Staten in Utrecht. Zij was lid van de SDAP (Sociaal Democratische Arbeiders Partij).

Kandidaten voor de prijs kunnen worden voorgedragen, bij voorkeur in een e-mail naar statengriffie@provincie-utrecht.nl , met daarbij een motivatie van maximaal drie alinea’s en eventuele foto’s. Uiteindelijk worden drie deelnemers genomineerd. Van de genomineerden wordt een video gemaakt. Er kan maar één persoon winnen. De sluiting van de aanmeldingen is op 11 februari. Een jury van vier vrouwen beoordeelt de inzendingen.

De uitreiking van de Bakhuis Wolters prijs is op 5 maart om 15.30 uur, een paar dagen voor de internationale vrouwendag. De uitreiking wordt live uitgezonden via het YouTube kanaal van de provincie. De prijs zelf bestaat uit een kunstwerk. Er is geen geldprijs beschikbaar.

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.