Actief burgerschap van ouderen: hoe slagen gemeenten en (ouderen)organisaties erin de deelname van ouderen bij beleidsontwikkeling en uitvoering te verhogen? De VNG Utrecht is op zoek naar best practices.

Op donderdag 12 september houden de VNG Utrecht, het Netwerk Utrecht Zorg Ouderen (NUZO) en het kennisplatform Utrecht Sociaal een interactieve bijeenkomst over actief burgerschap van ouderen en de deelname van ouderen bij beleidsontwikkeling en uitvoering.

Centraal staat de vraag hoe hier zo goed mogelijk vorm en inhoud aan gegeven kan worden en op welke wijze gemeenten het beste kunnen inspelen op de behoeften van ouderen. In dat kader zijn de organisatoren op zoek naar best practices van burgerparticipatie door ouderen in de provincie Utrecht. Gemeenten en (ouderen)organisaties die dat kunnen geven, worden van harte uitgenodigd om hierover tijdens de bijeenkomst een pitch te houden.

Wilt u op 12 september iets vertellen over een project of initiatief op het gebied van actief burgerschap van ouderen in uw gemeente of van uw organisatie? Laat dit dan zo spoedig mogelijk weten via secretariaat@vngutrecht.nl.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.