De  VNG houdt samen met het ministerie van BZK enkele online informatiesessies over het aangepaste voorstel voor de nieuwe verdeling van het gemeentefonds, dat op 9 juli naar de Tweede Kamer werd gestuurd.

De VNG is gevraagd hierover advies uit te brengen, maar zal dat pas doen na een bestuurlijke consultatie over het voorstel. Voorafgaand daaraan organiseert de VNG de online informatiesessies. BZK geeft tijdens deze sessies een toelichting op dit aangepaste verdeelvoorstel. Ook kunnen er vragen worden gesteld.

Op woensdag 1 september vindt de eerste sessie plaats. Komt deze dag u niet uit? Kijk in de VNG-agenda voor een andere datum. Andere sessies worden gehouden op 2, 8 en 9 september.

Voor specialisten

In aanvulling op deze informatiesessie organiseren VNG en BZK op woensdag 15 september van 13:30 tot 15:30 een vraag- en antwoordsessie over het aangepast verdeelvoorstel. Deze is bedoeld om met BZK in gesprek te gaan over zeer technische of specialistische vragen die in de reguliere informatiesessie niet aan bod kwam.

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.