Natuur en Milieufederatie Utrecht heeft meegeschreven aan een inspiratiegids voor gemeenten, die de weg willen inslaan naar een circulaire economie. De uitgave is vooral ook relevant  voor middelgrote en kleine gemeentes.

De rijksoverheid heeft zich ten doel gesteld om Nederland in 2050 100% circulair te laten zijn. In 2030 wil men al voor 50% circulair zijn. Het blijkt voor alle betrokken partijen een zoektocht om aan die transitie vorm en inhoud te geven. De afgelopen jaren hebben de Natuur en Milieufederaties geïnvesteerd in deze zoektocht.

“Wij staan met ons dagelijks werk midden in de regio. Door onze overkoepelende landelijke samenwerking en kennisdeling op circulaire economie is er een goed beeld van mogelijkheden, initiatieven en partijen. Ons netwerk in de samenleving, politiek, overheid en bedrijfsleven is groot. Wij horen vaak van gemeenten de vraag om concrete handvatten en voorbeelden om in te zetten in de transitie naar een circulaire economie. Daarom is deze handleiding opgesteld. De stappen hieronder zijn bedoeld als inspiratie voor gemeenten met als doel: versnelling van CE in de regio.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.