Wethouder Maks van Middelkoop van Vijfheerenlanden vertegenwoordigt de gemeenten in de provincie Utrecht in de bestuurlijke klankbordgroep van de VNG op het gebied van natuur, landbouw en landelijk gebied. Daartoe heeft het bestuur van de VNG Utrecht besloten.

De landelijke VNG was op zoek naar een bestuurder die de gemeenten in de provincie Utrecht in een landelijke bestuurlijke klankbordgroep op het gebied van natuur, landbouw en landelijk gebied kan vertegenwoordigen. Op die oproep heeft een aantal gekwalificeerde wethouders uit de provincie met relevante nevenactiviteiten gereageerd. Het bestuur van de VNG Utrecht waardeert de positieve reacties en heeft er uiteindelijk voor gekozen Maks van Middelkoop aan te wijzen als deelnemer.

Van Middelkoop is sinds januari 2019 namens het CDA wethouder in de gemeente Vijfheerenlanden. Daarvoor was hij twee jaar wethouder in de voormalige gemeente Zederik. Naast valt het landelijk gebied heeft hij ook landbouw, natuur, water en landschap in zijn portefeuille. Daardoor is hij ook lid van de Gebiedscommissie Utrecht-West, deelnemer aan de bestuurstafel Groen & Landschap U10, bestuurlijk trekker Landschapsontwikkeling Regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden, lid van de Gebiedscoalitie Alblasserwaard-Vijfheerenlanden en bestuurslid van de Vereniging Nederlandse Riviergemeenten.

Het bestuur van de VNG Utrecht hoopt dat andere wethouders ‘landelijk gebied c.a.’ hun kennis en ervaring willen blijven inzetten op de momenten dat deze thematiek binnen de provincie Utrecht aan de orde wordt gesteld en dat zij daarbij ook een klankbord voor de heer Van Middelkoop willen zijn. “Het is immers in ieders belang om elkaars netwerk te benutten en het gemeentelijke geluid op te halen en uit te dragen”, aldus het bestuur.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.