De voorstellen uit het Manifest van de Utrechtse gemeenten kunnen op de nodige steun rekenen van de provinciale politiek. Dat bleek tijdens het dinsdagavond gehouden verkiezingsdebat van de VNG Utrecht. Met name op het gebied van woningbouw, mobiliteit en bereikbaarheid willen de diverse partijen gemeenten meer en beter ondersteunen.

Wellicht is het debat, dat dinsdag 5 maart werd gehouden in het Utrechtse Huis voor de Provincie, geen plek om kiezers te winnen, zo merkte Maarten Divendal, voorzitter van de VNG Utrecht en burgemeester van De Ronde Venen, bij aanvang op. “Maar het is wel het moment om het vertrouwen van de gemeenten te winnen.”

Want vertegenwoordigers van de Utrechtse gemeenten bleken in groten getale te zijn afgekomen op het verkiezingsdebat, waar de fractievoorzitters van maar liefst 11 provinciale partijen aan deelnamen. In drie blokken konden de provinciale politici, onder leiding van debatleider Elisabeth van den Hoogen, hun licht laten schijnen over de verschillende thema’s zoals die in het Manifest van de Utrechtse gemeenten aan de orde komen.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.