De gemeenteraad van Soest heeft op donderdag 4 maart 2021 unaniem Marcella van Esterik aangewezen als nieuwe raadsgriffier. Burgemeester Rob Metz installeerde haar tijdens de besluitvormende raadsvergadering in haar nieuwe functie.

Van Esterik, tevens bestuurslid van de VNG Utrecht was hiervoor werkzaam als griffier in Wijk bij Duurstede. Daarvoor was ze zes jaar plaatsvervangend raadsgriffier in De Bilt. Van Esterik begint per 17 mei 2021 met haar werkzaamheden voor de gemeenteraad. De huidige griffier, Rien van Vliet, treedt vanwege persoonlijke omstandigheden per 1 september 2021 terug.

“Met dit besluit komt een droom uit”, zo reageert Van Esterik op de website van de gemeente. “Al eerder mocht ik op interimbasis ervaren hoe het is om te werken voor de Soester gemeenteraad en dat smaakte naar meer! Heel waardevol om voor de raadsleden en fractieassistenten, collega’s binnen de ambtelijke organisatie en collegeleden, maar vooral ook voor onze inwoners van betekenis te kunnen zijn. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben aan het aftellen naar mijn eerste werkdag.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.