De Europese Commissie heeft de regio Utrecht aangewezen als meest competitieve regio van Europa. In de Regional Competitiveness Index (RCI), die elke drie jaar verschijnt, wordt de regio Utrecht de grootste concurrentiekracht toegeschreven.

Onderzoekers vergeleken 234 Europese regio’s op bijna 70 indicatoren voor het vestigingsklimaat zoals macro-economische stabiliteit, infrastructurele voorzieningen, onderwijskwaliteit en arbeidsmarkt. Utrecht scoort daarbij het hoogst op opleidingsniveau en innovatie.

Op de website van de provincie toont Commissaris van de Koning Hans Oosters zich trots op de uitkomst van het onderzoek: “Als provincie Utrecht zijn we hier natuurlijk enorm trots op. De regio Utrecht is een heel aantrekkelijk gebied; studenten blijven hier niet voor niets graag wonen en werken. Dat prettige leefklimaat is mede te danken aan de goede samenwerking tussen de overheden én de partners in de regio. Zo was gedeputeerde Robert Strijk van provincie Utrecht samen met Lidewij de Haas van Arcadis in Brussel om de regio te vertegenwoordigen bij de bekendmaking.”

Ook voorzitter Economic Board Utrecht Sharon Dijksma reageert verheugd: “Onze regio zit boordevol innovatie, talent en economische kracht. Het is dan ook niet voor niets dat van de meer dan 200 economische regio’s in Europa, Utrecht is uitgeroepen tot de nummer één competitieve regio. Door intensieve samenwerking tussen bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden binnen de Economic Board Utrecht zetten we ons in om ook de komende jaren nummer één te blijven.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.