De VNG Utrecht houdt haar digitale Voorjaarscongres 2021 op vrijdag 28 mei aanstaande. Het thema van de bijeenkomst is de herwaardering van de publieke sector. Sjors Fröhlich , burgemeester van Vijfheerenlanden, vindt dat we wel wat zelfbewuster mogen worden. Er gaat namelijk heel veel wél goed.

Ook burgemeester Gilbert Isabella van Houten nam in gesprek met vngutrecht.nl een voorschot op ons Voorjaarscongres 2021, dat voor een belangrijk deel in het teken staat van de relatie van het openbaar bestuur, de politiek en het ambtelijk apparaat met de lokale samenleving. Om te komen tot een herwaardering van de publieke sector is het volgens hem noodzakelijk om als bestuurder benaderbaar en transparant te zijn voor je inwoners.

Eerder sprak Maarten Divendal, voorzitter van de VNG Utrecht en burgemeester van De Ronde Venen, al over het thema van het Voorjaarcongres. Deze video vindt u op ons YouTube-kanaal.

Een van de andere sprekers op het Voorjaarscongres is Leonard Geluk. Hij gaat in op de Haagse actualiteit en nodigt u in deze videoboodschap uit om vragen aan hem te stellen.

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.