Ap Reinders, burgemeester van Stichtse Vecht is toegetreden tot het bestuur van de landelijke VNG en tevens benoemd tot vicevoorzitter van de VNG-commissie Europa en Internationaal. In die hoedanigheid neemt Reinders ook plaats in de VNG-delegatie naar de United Cities and Local Governments (UCLG).

Dit is de uitkomst van de Algemene Ledenvergadering van de VNG van vrijdag 25 september, waar onder andere de invulling van de vacatures voor het VNG-bestuur en commissies aan de orde kwam. Oorspronkelijk zou de ALV op 11 juni zijn gehouden, maar door corona werd deze uitgesteld.  Daarvoor in de plaats kwam een ledenraadpleging, waarvan de uitkomst afgelopen vrijdag werd bekrachtigd.

Behalve Reinders werd nog een tweede Utrechtse bestuurder benoemd. De leden stemden namelijk ook in met de voordracht van wethouder Eelco Eerenberg van de gemeente Utrecht als lid van de VNG-commissie Zorg, Jeugd en Onderwijs.

Inmiddels is er alweer een nieuwe vacatureronde in procedure gekomen. In de Buitengewone ALV van 27 november aanstaande spreken de leden zich uit over de kandidaten, die tot uiterlijk 23 september aangedragen konden worden.

  • Klik hier voor een overzicht van de documenten en stemmingsuitslagen, die tijdens de ALV van 25 september ter sprake kwamen.
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.