De gemeenten Amersfoort en Utrecht hebben hun kandidaten voorgesteld voor benoeming in het bestuur van de VNG Utrecht. De Algemene Ledenvergadering kan zich hier tijdens het Najaarscongres van 18 november aanstaande over uitspreken.

Rachel Streefland

De gemeente Utrecht heeft wethouder Rachel Streefland voorgedragen. Zij is sinds januari 2022 wethouder en verantwoordelijk voor de portefeuilles Asiel en integratie, Maatschappelijke Opvang en Beschermd Wonen, Samen voor Overvecht, Erfgoed (inclusief werven), Personeel en Organisatie en de wijk Overvecht. In het bestuur volgt Rachel Streefland Kees Diepeveen op.

Micheline Paffen

Namens Amersfoort wordt wethouder Micheline Paffen-Zeenni voorgedragen voor het bestuur van de VNG Utrecht. Zij nam sinds 2002 zitting in de gemeenteraad van Amersfoort en was daar fractievoorzitter van het CDA. Zij is begin juli geïnstalleerd als wethouder en is onder andere verantwoordelijk voor Wmo, wijkteams en sociale basisinfrastructuur, volksgezondheid, diversiteit en toegankelijkheid, interbestuurlijke samenwerking, gemeentelijke organisatie en het nieuwe stadhuis. In het bestuur van de VNG Utrecht is zij de opvolger van Cees van Eijk.

De Algemene Ledenvergadering zal tijdens het Najaarscongres van 18 november aanstaande worden gevraagd of zij kan instemmen met de voordrachten.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.