De landelijke VNG is namens alle Nederlandse gemeenten een petitie begonnen waarin de Eerste en Tweede Kamer worden opgeroepen niet te wachten op een nieuwe regering maar dóór te gaan met de behandeling van noodzakelijke wet- en regelgeving.

“Stel ons in staat om woningen te blijven bouwen, zorg dat we gezamenlijk de toenemende armoede kunnen bestrijden, dat we kunnen blijven verduurzamen en dat de energietransitie kan doorgaan”, aldus VNG-voorzitter Sharon Dijksma. Volgens haar merken gemeenten elke dag hoe groot de problemen zijn: “We zien hoe inwoners in onzekerheid verkeren of kwetsbaar zijn omdat de overheid hen niet of onvoldoende helpt. De voorbeelden zijn bekend: woningzoekenden vinden geen (betaalbaar) huis. Wachtlijsten in de jeugdzorg worden steeds langer. Armoede neemt toe.”

Stilstand is dan ook onverantwoord. “Juist nu is inzet en daadkracht nodig om beleid te maken over zaken die mensen dagelijks raken en om dit land draaiend te houden. Mensen kunnen hun zorgen niet uitstellen en even in de ijskast zetten. Oplossingen voor de problemen van mensen zijn nú nodig. Help ons de betrouwbare overheid te zijn met voldoende structurele middelen, nu en na 2026, om die betrouwbare overheid te kunnen zijn.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.