Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft Albertine van Vliet benoemd tot waarnemend burgemeester van Bunschoten. Dat gebeurde na goed overleg met de fractievoorzitters uit de gemeenteraad.

Van Vliet is sinds 1 februari in functie en blijft burgemeester zolang burgemeester Melis van de Groep nodig heeft voor volledig herstel. Hij moest begin december zijn werkzaamheden neerleggen wegens gezondheidsklachten. Wethouder en locoburgemeester Rick Beukers nam sindsdien zijn taken waar. Omdat het herstel van de burgemeester naar verwachting nog enige tijd duurt en het van belang is dat het burgemeesterschap volledig kan worden uitgeoefend,

De waarnemend burgemeester heeft ruime ervaring als bestuurder, ook binnen de provincie Utrecht. Zij was van 2000 tot 2010 burgemeester van Amersfoort. In 2019 was ze zeven maanden waarnemend burgemeester van Wijk bij Duurstede en in 2011 waarnemend burgemeester van De Ronde Venen. Afgelopen jaar was ze gedurende acht maanden waarnemend Dijkgraaf van Waterschap Amstel Gooi en Vecht. Ook was ze eerder waarnemend burgemeester van Enkhuizen, Gooise Meren en Bussum. Van Vliet woont in Amersfoort.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.