Oud-Statenlid Ali Dekker is donderdagavond 11 juli benoemd en beëdigd als wethouder voor de gemeente Bunnik. Dekker (62) was al eerder wethouder in Bunnik van 1994 tot 2001.

Dekker volgt Jorrit Eijbersen op, oud-bestuurslid van de VNG Utrecht en inmiddels wethouder in de gemeente Gooise Meren. Met de komst van de nieuwe wethouder beschikt de gemeente over een voltallig college.

Over haar komst naar de gemeente Bunnik zegt Wethouder Dekker: “Ik heb er onbedaarlijk veel zin in om me met alle energie in te zetten voor de Bunnikse samenleving. Het motto van mijn vorige werkgever is: “Denken en doen voor de inwoner, de leerling en de cliënt”. En dat is voor een bestuurder van Bunnik geen gek motto. Naast natuurlijk de pijlers van de strategische agenda van onze gemeente: een gelukkig, gezond, dynamisch en behendig Bunnik. Daar draag ik graag aan bij.”

Ali Dekker heeft inmiddels meer dan 20 jaar politieke en bestuurlijke ervaring in het Utrechtse. Behalve wethouder was ze ook lid van Provinciale Staten van Utrecht namens D66. Als Statenlid zette Dekker zich onder andere in voor meer balans in de woningmarkt en de problematiek rondom kleine kernen. Daarnaast was zij voorzitter van de commissie Ruimte, Groen en Water.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.