Burgemeester Marc Witteman van gemeente Stichtse Vecht is op 24 december 2018 op 57-jarige leeftijd overleden. Hij overleed aan de gevolgen van longkanker.

Nadat zijn ziekte eind april vorig jaar bekend werd, heeft Marc Witteman nog bijna anderhalf jaar als burgemeester doorgewerkt. Op 1 augustus jongstleden was hij genoodzaakt zich ziek te melden.

In een verklaring stelde Commissaris van de Koning Van Beek diepbedroefd te hebben kennisgenomen van het overlijden van burgemeester Witteman: “Marc Witteman zette zich met hart en ziel in voor Stichtse Vecht en zijn inwoners en was een waar boegbeeld van zijn gemeente. De waardige en transparante manier waarop hij met zijn ziekte omging, verdient respect. Ik zal deze betrokken bestuurder en aimabele man missen. Ik wens zijn gezin en overige naasten en alle inwoners van Stichtse Vecht veel sterkte toe in deze verdrietige dagen.”

Burgemeester Marc Witteman is in besloten kring op woensdag 2 januari 2019 gecremeerd.

  • Klik hier voor een overzicht van de berichtgeving rond het afscheid van burgemeester Marc Witteman op de website van Stichtse Vecht.
  • Afgelopen zomer heeft burgemeester Witteman op zijn verzoek een laatste interview in beeld gegeven aan RTV Stichtse Vecht, met daaraan de voorwaarde deze pas te publiceren na zijn overlijden.
    Het interview is op 2 januari om 18:00 uur uitgezonden.
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.