Melis van de Groep heeft in zijn nieuwjaarstoespraak aangekondigd met ingang van 1 september 2024 te zullen vertrekken als burgemeester van de gemeente Bunschoten.

Daarmee komt een einde aan een periode van ruim dertig jaar die hij als bestuurder (raadslid, wethouder, burgemeester) in de gemeente, waarin hij is geboren en getogen, in functie was. Voor zijn periode als bestuurder was hij van 1979 tot 1991 als medewerker aan de gemeente Bunschoten verbonden.

Burgemeester Van de Groep werd voor de eerste keer per 15 december 2006 benoemd voor 6 jaar, en in 2012 en 2018 voor 6 jaar herbenoemd. In zijn toespraak zei hij: “Ik heb het al die jaren een groot voorrecht en een eer gevonden om burgervader van deze prachtige gemeente te mogen zijn. Ik zie er naar uit om bij leven en welzijn de komende acht maanden mijn gemeenschap nog te dienen”.

Hij maakt met ingang van het vergaderseizoen 2024-2025 plaats voor zijn opvolger. De komende periode hebben de commissaris van de Koning en de gemeenteraad van Bunschoten de tijd om de procedure voor opvolging te starten.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.