Utrecht is één van de meest competitieve economische regio’s van Europa. Groen, gezond en slim zijn daarbij onze speerpunten. Samen met haar economische partners vertaalt de provincie Utrecht dat naar een economie die toekomstbestendig is en die bijdraagt aan brede welvaart: gericht op economische kansen op het vlak van gezondheid, gezonde en duurzame leefomgeving en verstandige, inclusieve digitalisering. Met oog voor toekomstbestendig werk. En vanuit het besef dat we slim moeten omgaan met de schaarse fysieke ruimte voor economie.

De provincie werkt daarbij samen met ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen, met de ROM Utrecht Regio, de Economic Board Utrecht, de Ontwikkelingsmaatschappij Utrecht, de Utrecht Talent Alliantie, gemeenten, Rijk, andere provincies en vele andere partijen.

Het economisch beleid is vertaald naar onder andere de Economische visie 2020-2027, de Regionale Economische Agenda (PDF, 309 KB), de Human Capital Agenda, de Ruimtelijk Economische Strategie (PDF, 1,9 MB), de Provinciale Omgevingsvisie en het programma U Ned.

Informatie voor gemeenteraadsleden

Speciaal voor gemeenteraadsleden heeft de provincie een aantal fiches vervaardigd om hen te informeren over de verschillende aspecten van het economisch beleid van de provincie Utrecht.

Meer informatie vindt u op de website van de provincie Utrecht.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.