Frank Halsema is door het college aangesteld als waarnemend gemeentesecretaris van Stichtse Vecht. Hij  wordt daarmee de eerste adviseur van het college en algemeen directeur van de organisatie.

Frank Halsema wordt gedetacheerd naar Stichtse Vecht door zijn huidige werkgever, de gemeente Utrecht. Vanaf 2015 was hij daar directeur Financiën & Control. Van 2008 tot 2015 was hij directeur Financiën, Control en ICT bij de gemeente Arnhem. Bij de gemeente Zutphen heeft hij 5 jaar als Hoofd Bestuurs- & Concernstaf gewerkt. Daarvoor bekleedde hij diverse leidinggevende functies in het bedrijfsleven.

Halsema volgt per 16 september 2019 de huidige gemeentesecretaris Annette van Hussel op, die directeur Projectmanagementbureau van de gemeente Amsterdam wordt. De selectiecommissie had Halsema unaniem voorgedragen voor deze functie. De waarnemingsperiode duurt in totaal 1,5 jaar.

Burgemeester Van Mastrigt over de waarnemend gemeentesecretaris: “Frank heeft veel gemeentelijke ervaring, een uitgebreid landelijk netwerk en hij kent onze regionale netwerken. Volgens ons gaat hij zich hier snel thuis voelen en zijn meerwaarde bewijzen.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.