Gemeentesecretaris Herke Elbers vertrekt na bijna zes jaar uit Amersfoort. Ze start per 1 januari 2020 als algemeen directeur bij de Raad voor de Kinderbescherming.

Burgemeester Lucas Bolsius reageert op de gemeentelijke website: “Herke is een verbinder en weet mensen en partijen bij elkaar te brengen. Ze is een aanpakker en volhouder. Zakelijk maar altijd met oog voor de menselijke maat. Zij heeft veel betekend voor het college, de ambtelijke organisatie en verschillende partners zoals de Veiligheidsregio en de Vereniging voor Gemeentesecretarissen. Ik heb altijd erg prettig met haar samengewerkt. Het college van burgemeester en wethouders vindt het vertrek van haar uiteraard erg jammer, maar gunt haar deze mooie kans waarmee ze een bijdrage kan leveren aan de verdere transformatie in het jeugddomein.”

Ook Elbers reageert: “We hebben afgelopen jaren in Amersfoort met elkaar – college, ambtelijke organisatie en partners en bewoners in de stad – hard gewerkt om deze mooie stad verder te ontwikkelen. Ontwikkelingen die de komende jaren verder worden doorgezet. Ik ben er trots op dat ik met verschillende colleges en alle medewerkers voor en samen met de stad heb mogen werken.”

Het college van burgemeester en wethouders buigt zich de komende tijd over de opvolging.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.