Jana Smith-Visser heeft de gemeenteraad van Houten haar ontslag aangeboden als wethouder van gezondheid, zorg en welzijn, jeugd en kunst en cultuur. Zij heeft haar taken per direct neergelegd.

Het ontslag volgt op de behandeling op dinsdag 10 maart jongstleden van de Sociale Koers in de gemeenteraad behandeld, zo schrijft Smith-Visser in de brief waarmee ze haar vertrek aankondigt. “Tijdens die vergadering bleek dat de precieze uitwerking van het stuk voor veel leden van de raad tekortschoot. En vooral werd duidelijk dat mijn vermogen om de kritiek naar tevredenheid een plek te geven, voor de raad niet afdoende was.”

Uiteindelijk heeft zij samen met de ChristenUniefractie en het bestuur van de ChristenUnie geconcludeerd dat er voor de toekomst te weinig politieke steun is om haar werk als wethouder te kunnen doen. “Het is voor Houten daarom beter als iemand anders deze verantwoordelijke taak vanaf hier overneemt.”

Sinds haar installatie in 2018 zegt Smith-Visser met groot genoegen te hebben samengewerkt met inwoners en organisaties in Houten en in de regio. “Oprecht kan ik zeggen: ik heb ervan genoten.”

Woensdag maakten de Houtense raadsleden Griëtte Vonck en René Speksnijder van de Christenunie al bekend later dit jaar te zullen opstappen.

  • Klik hier voor de ontslagbrief van wethouder Smith-Visser.

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.