Jan van Zanen is officieel voorgedragen als burgemeester van Den Haag. De officiële beëdiging staat gepland op 1 juli aanstaande. Daarmee komt voor Van Zanen een einde aan zes jaar burgemeesterschap in Utrecht.

De geschokte reacties op het bericht van zijn vertrek geven wel aan dat Van Zanen geliefd was in de gemeente Utrecht. De schok was des te groter omdat niets erop wees dat zijn vertrek aanstaande was. In januari tekende de burgemeester nog voor zes jaar bij.

“Ik ben zeer vereerd dat ik ben voorgedragen om burgemeester van Den Haag te worden”, zo maakte Van Zanen in de gemeenteraad het nieuws bekend. “Tegelijk is er een andere kant: ik vertrek uit de stad waar ik het langst heb gewoond en gewerkt, waar m’n beide kinderen zijn geboren, waar ik elke dag met liefde werk en me hartstochtelijk voor inzet en dat overigens ook tot 1 juli zal blijven doen.”

Van de 35 jaar dat hij nu in de lokale politiek actief is, heeft Van Zanen 27 jaar gediend in Utrecht. “U staat er goed voor, de stad staat er goed voor. U bent een zelfbewuste gemeenteraad, u heeft een ingewerkt college, u heeft een vrolijke, assertieve, zeer goed functionerende griffie en u heeft inwoners die steeds openlijker trots zijn op hun stad. Ik ga ook in Den Haag mijn passie volgen. Het dienen van de lokale, publieke zaak. Dank u wel!”

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.