Wethouder Jocko Rensen van Progressief Akkoord (PAK) in Montfoort is ‘na een zorgvuldige persoonlijke afweging’ opgestapt. Rensen was sinds 31 mei 2018 wethouder. Daarvoor was hij acht jaar gemeenteraadslid en sinds 2014 wethouder in Houten. 

Dat meldt de gemeente Montfoort in een persverklaring. Rensen zoekt de reden voor zijn vertrek vooral bij zichzelf. “Ik kan mijn werk als wethouder niet uitvoeren volgens mijn eigen waarden. Ik zie geen verbetering in de mogelijkheden voor mij om een verdere constructieve bijdrage te kunnen leveren.”

Volgens burgemeester Van Hartskamp mag wethouder Rensen trots zijn op wat hij in korte tijd samen met organisaties, inwoners, ambtelijke organisatie en partners op het gebied van het sociaal domein, duurzaamheid en wonen heeft neergezet.

In reactie op het vertrek laat zij weten: “De afgelopen periode heb ik Jocko Rensen leren kennen als een uitermate betrokken wethouder. Hij heeft zich met hart en ziel ingezet voor onze inwoners en in deze korte tijd veel bereikt. Wij respecteren natuurlijk zijn besluit, maar vinden het enorm jammer.”

  • Klik hier voor het bericht op de website van Montfoort.
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.