Leonard Geluk volgt Jantine Kriens op als algemeen directeur van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG). Hij begint zijn werkzaamheden op 1 april 2020.

Geluk was van 2004 tot 2009 wethouder Jeugd en Onderwijs in Rotterdam. Eerder was hij achtereenvolgens deelraadslid en raadslid namens het CDA. In de periode 2009-2014 was Geluk bestuursvoorzitter van ROC Midden Nederland in de provincie Utrecht. Geluk is nu voorzitter van de college van bestuur van de Haagse Hogeschool.

“Met mijn vertrek naar de VNG word ik weer volop actief in het politiek-bestuurlijke domein”, zegt hij in een reactie tegenover VNG Magazine. “‘Ik kijk er zeer naar uit om bij te dragen aan de verdere versterking van de positie van de gemeente als eerste overheid, in het belang van haar inwoners.”

VNG-voorzitter jan van Zanen: “Wij zijn verheugd dat Leonard Geluk terugkeert in de kring van het lokaal bestuur, nu in de rol van algemeen directeur van de VNG. Hij is een ervaren bestuurder en zeer betrokken bij alles wat in gemeenten leeft.”

Jantine Kriens reageerde via Twitter:

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.