Jan Pieter Lokker (CDA) treedt op 1 januari 2019 aan als waarnemend burgemeester van Vijfheerenlanden. Dat heeft de provincie Utrecht bekend gemaakt.

De commissaris van de Koning in de provincie Utrecht Willibrord van Beek is tot de benoeming overgegaan in goed overleg met de beoogd fractievoorzitters van de nieuwe gemeente. Lokker (69) was eerder waarnemend burgemeester in verschillende gemeenten in zowel Zuid-Holland als Utrecht: Lopik (2017), Albrandswaard (2016), Goeree-Overflakkee (2015) en Noordwijk (2011-2014).

Hij heeft als waarnemend burgemeester van Bodegraven (2007-2010) het fusieproces begeleid met de gemeente Reeuwijk, waarna hij in 2011 de eerste maanden leiding gaf aan de start van de heringedeelde gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Lokker was daarnaast van 2000 tot 2007 gedeputeerde in de provincie Utrecht.

Vianen heeft inmiddels laten dat huidig burgemeester Wim Groeneweg geen burgemeester wordt van de nieuwe fusiegemeente. Groeneweg laat weten zich ‘altijd met hart en ziel ingezet’. “Erg dankbaar ben ik voor het vertrouwen dat ik van inwoners en ondernemers heb gekregen om dit ambt uit te voeren. Met een warm gevoel kijk ik dan ook terug op mijn burgemeestersperiode in Vianen. Ik ben er van overtuigd dat Vijfheerenlanden met de komst van Jan Pieter Lokker een goede start kan maken. ”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.