Magda Jansen – van Harten is benoemd tot burgemeester van Woudenberg Zij is de opvolger van waarnemend burgemeester Yvonne van Mastrigt. De vacature is ontstaan met het vertrek van burgemeester Titia Cnossen eerder dit jaar.

Magda Jansen is raadsgriffier in de gemeente Roosendaal. Daarvoor werkte zij onder meer als adviseur van de regioburgemeester bij de politie Zeeland-West-Brabant en als beleidsadviseur veiligheid en projectleider/beleidsadviseur Sociaal Domein bij de gemeente Soest. Ook deed ze als interim-manager verschillende opdrachten binnen de overheid.

Magda Jansen

‘Energiek en gedreven’

De vertrouwenscommissie typeerde Jansen bij haar voordracht als een doortastende, toegankelijke en initiatiefrijke jonge vrouw. Ze is energiek en gedreven en wil voluit gaan voor Woudenberg. Michel Hardeman, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Magda Jansen is voor een ieder benaderbaar en wil van betekenis zijn voor anderen. Ze is in staat een heldere visie te ontwikkelen, heeft pit en ambitie en zal die ambitie ook weten waar te maken. Zij weet wat er speelt in Woudenberg en wat de uitdagingen zijn. Een boegbeeld voor onze gemeente.”

Nu de benoeming definitief is, zal de nieuwe burgemeester op 11 januari 2022 worden beëdigd en geïnstalleerd. Op dat moment is de burgemeester van Woudenberg met haar 33 jaar de jongste burgemeester van Nederland.

Op twitter reageerde Jansen dat ze niet kan wachten om aan de slag te gaan.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.