Op maandag 5 juni 2023 is Marijke van Beukering officieel geïnstalleerd als burgemeester van Nieuwegein. Commissaris van de Koning Hans Oosters heeft haar beëdigd tijdens een buitengewone raadsvergadering in het Stadshuis van Nieuwegein.

Marijke van Beukering volgt Frans Backhuijs op, die in september 2022 bekend maakte dat hij na 12 jaar zou stoppen als burgemeester van Nieuwegein. Van Beukering startte haar politieke carrière in de gemeente IJsselstein. Daar was ze van 2006 tot 2010 raadslid. Daaropvolgend was ze ruim zeven jaar wethouder voor onder meer het sociaal domein in dezelfde gemeente.

Vanaf 2017 was ze verspreid over twee periodes in totaal drieënhalf jaar lid van de Tweede Kamer. Ze voerde hierbij het woord op onder meer Sociale Zaken & Werkgelegenheid, Jeugdzaken, Justitie & Veiligheid en Zorg.

Volgens burgmeester Van Beukering zullen met name ook haar Haagse connecties van betekenis zijn. “Op alle grote thema’s krijgen we hulp vanuit Den Haag. Omdat ik daar de afgelopen jaren dagelijks was, weet ik de weg en kan ik de belangen van Nieuwegein onder de aandacht blijven brengen.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.