Toon 1 van 4

Het stimuleren en beschikbaar maken van voorzieningen voor oudere inwoners om langer zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen is voor gemeenten een van de belangrijkste opgaven. Daarnaast is de samenwerking tussen alle partijen die bij de zorg betrokken zijn en de oudere zelf essentieel, vindt Hans Nijhof, wethouder van de gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Marieke Overduin

Nijhof was een van de sprekers op de bijeenkomst Oog voor Ouderenzorg, die op donderdag 30 november 2017 werd gehouden in Veenendaal. De bijeenkomst was georganiseerd door met het NUZO (Netwerk Utrecht Zorg Ouderen) en de VNG afdeling Utrecht.

Het welkomstwoord werd verzorgd door Marieke Overduin, wethouder van de gemeente Veenendaal en namens de VNG afdeling Utrecht lid van de NUZO Raad. Zij vertelde onder andere wat het NUZO heeft opgeleverd aan kennis en praktische ervaring, die door de gemeenten goed te benutten zijn. Bijvoorbeeld de tool ‘Is Alles besproken, voor nu, zo en later’. In het algemeen was het Overduin opgevallen dat gemeenten na de WMO-transitie weer meer om zich heen kijken. “Dat biedt kansen.”

Toon 1 van 4
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.