De gemeenteraad van Oudewater heeft Danny de Vries voorgedragen als nieuwe burgemeester. Hij is de opvolger van Pieter Verhoeve, die op 13 november 2019 burgemeester werd van Gouda. Sinds dat moment is Wim Groeneweg actief als waarnemend burgemeester.

Danny de Vries is communicatiedeskundige en gespecialiseerd in reputatie, strategie en lobby. Hij studeerde af aan de Universiteit Twente in risico- en crisiscommunicatie. Sinds 2005 is hij directeur van bureau Albers De Vries en vanaf 2015 tevens directeur van de Twentse Ambassades. Hij was daarvoor jarenlang actief als journalist voor zowel radio, tv als krant. De Vries werd in 2018 politiek actief, als lid van de wijkraad Katendrecht – Wilhelminapier in Rotterdam. In zijn vrije tijd zet hij zich in voor diverse organisaties en voor uiteenlopende projecten.

De Vries is geselecteerd uit 45 kandidaten, die op de burgemeestersvacature hadden gereageerd. De installatie en beëdiging van Danny de Vries zal naar verwachting medio november 2020 plaatsvinden. Tot de installatie blijft Wim Groeneweg de taken waarnemen.

Via Twitter liet De Vries weten enorm verheugd en vereerd te zijn. “Ik kijk er ontzettend naar uit om de inwoners van Oudewater te ontmoeten en om aan de slag te gaan. Geweldig om Geelbuik te mogen worden!”

Zijn voorganger Pieter Verhoeve reageerde eveneens via Twitter:

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.