Peter den Oudsten wordt per 1 juli waarnemend burgemeester van Utrecht. De burgemeestersvacature is ontstaan vanwege het aanstaande vertrek van de huidige burgemeester Jan van Zanen naar Den Haag.

De benoeming van de waarnemend burgemeester is tot stand gekomen na goed overleg met de fractievoorzitters uit de Utrechtse gemeenteraad, zo laat gemeente Utrecht weten via haar website. Den Oudsten zal aanblijven totdat de nieuwe burgemeester is benoemd. De gemeenteraad van Utrecht stelt daarvoor op 16 juli een profielschets vast.

Peter den Oudsten is een ervaren bestuurder. Hij was van 1997 tot 2001 wethouder in Leeuwarden. Daarna was hij van 2001 tot 2005 burgemeester van Meppel en van 2005 tot 2015 burgemeester van Enschede. Tot oktober 2019 van Den Oudsten burgemeester van Groningen.

De fractievoorzitters in de gemeenteraad hebben positief gereageerd. “We zijn blij met de benoeming van de waarnemend burgemeester. We hebben een goed kennismakingsgesprek gevoerd en kijken uit naar de samenwerking.”

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.