PvdA-GroenLinks Woudenberg heeft Rik Dekker voorgedragen als wethouder. Hij is beoogd opvolger van de door privéomstandigheden afgetreden wethouder Moniek van de Graaf. 

Rik Dekker (33) is al vanaf zijn 19e actief in de lokale politiek, onder andere als fractievoorzitter van de PvdA in Lopik. Hij is sinds 2016 werkzaam als beleidsmedewerker Openbaar Bestuur bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Sinds vorig jaar is hij commissielid in de Provinciale Staten van Utrecht.

“Na jaren als raads- en commissielid in Lopik en bij Provinciale Staten, is het een droom dat nu te mogen doen als wethouder in Woudenberg”, aldus Rik Dekker. Ook de fractie van PvdA-GroenLinks is verheugd om Rik Dekker te kunnen voordragen. Fractievoorzitter Henk van de Wetering: “Wij zijn ervan overtuigd dat onze kandidaat Rik Dekker, met zijn ervaring in Lopik en als jurist en ambtenaar bij het ministerie, uitstekend past in Woudenberg.”

Dekker wordt voorgedragen voor benoeming in de gemeenteraadsvergadering van donderdag 4 juli aanstaande. Bij een meerderheid van stemmen wordt hij officieel door de gemeenteraad benoemd en is het college weer voltallig.

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.