Het college van burgemeester en wethouders van De Bilt heeft Roelof van Netten benoemd tot gemeentesecretaris/algemeen directeur. Momenteel is Van Netten gemeentesecretaris bij de gemeente Papendrecht.

Daarvoor was hij onder andere lange tijd werkzaam als secretaris bij Holland Rijnland, een samenwerkingsorgaan van gemeenten in het hart van de Randstad. Eerder bekleedde hij diverse functies, zoals voorzitter, bestuurslid en raadslid. De regio Utrecht is hem ook niet onbekend; al vroeg in zijn carrière werkte hij als assistent secretaris voor Bestuur Regio Utrecht.

Gemeente De Bilt is voor Van Netten de ideale nieuwe uitdaging. “De Bilt zet enerzijds sterk in op lokaal en gebiedsgericht werken en vervult anderzijds een belangrijke regionale rol. Ik kijk ernaar uit om die koers samen met de organisatie, college en raad te vervolgen en de regionale positie verder te versterken. Uiteraard in samenhang met de financiële uitdagingen waar de gemeente voor staat en met het belang van de Biltse inwoners en organisaties voor ogen.”

Roelof van Netten volgt Erik Wietses op, die in oktober 2019 zijn taken als gemeentesecretaris/algemeen directeur neerlegde. Van Netten treedt aan op 1 mei. Tot die tijd is directielid Esselien de Leeuw-Bosch waarnemend gemeentesecretaris.

  • Klik hier voor het bericht op de website van De Bilt.
Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.