Op donderdag 14 november 2019 is voormalig DJ en hoofdredacteur van BNR Nieuwsradio Sjors Fröhlich geïnstalleerd als burgemeester van Vijfheerenlanden.

De nieuwe burgemeester typeerde zijn installatie als “een ongelooflijk mooi en belangrijk moment, dat in mijn geheugen gegrift zal blijven.”

Over zijn burgemeesterschap merkte Fröhlich op dat hij vooral ook toegankelijk wil zijn. “Een toegankelijke burgemeester wil ik zijn, een redelijke bestuurder. Die ook af en toe twijfelt en zijn gevoel laat spreken. “Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan”. Zei oud-minister Jan de Koning. Die woorden heb ik in mijn oren geknoopt.”

Hij ging daarnaast in op de fusie tot Vijfheerenlanden, die niet in alle fusiegemeenten even positief is gevallen. “Niet iedereen was en is enthousiast. Waarom de fusie, waarom naar de provincie Utrecht? Vragen, twijfels, zelfs protesten. “Het is over onze hoofden heen besloten.” Ik begrijp het. Maar toch….. Ik durf hier en nu te zeggen dat het een enorm goede stap is voor ons allemaal. We gaan niemand vragen om geen Leerdammer meer te zijn, of niet langer Vianen als woonplaats op te geven. Natuurlijk niet. Maar met de omvang van onze nieuwe gemeente zijn we een factor van betekenis in de provincie Utrecht en naar Den Haag toe. We kunnen zo, voor al onze inwoners meer bereiken. Daar ben ik van overtuigd.”

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.