Sjoukje Deelstra treedt per 1 september 2021 in dienst als gemeentesecretaris / algemeen directeur van de gemeente Veenendaal. Zij volgt Astrid van de Klift op, die is overgestapt naar Nijmegen.

Deelstra is nu nog werkzaam als directeur bij het Openbaar Ministerie Midden-Nederland. Daarvoor is ze 25 jaar in dienst geweest van de politie, zowel in de uitvoering als in leidinggevende functies waarvan bijna 15 jaar in de opsporing.

In een bericht van de gemeente over de benoeming verklaart Deelstra erg blij te zijn dat zij in Veenendaal aan de slag kan. “Veenendaal is een mooie stap in mijn carrière. Wat mij aanspreekt is dat de gemeente middenin de maatschappij staat. Weet welke ontwikkelingen er staan te gebeuren en actief daaraan wil meedoen, het liefst met innovatieve en duurzame plannen. Daarbij kan ik mij helemaal vinden in de waarden van de organisatie, namelijk samenwerken, werkplezier en waarde toevoegen.”

Dankzij de gesprekken met de selectiecommissie en de OR zegt ze al een aardig beeld te hebben gekregen van de gemeentelijke organisatie. “De afgelopen jaren is hard gewerkt aan de doorontwikkeling van de organisatie en daarmee richting gegeven aan de manier van werken. Ik zie het als een mooie uitdaging om die ontwikkeling verder vorm en inhoud te geven.”

 

Delen.

Reacties zijn uitgeschakeld.